Mii de oameni care au ajuns in Rusia la Cupa Mondiala de fotbal 2018 refuza sa mai plece

Mii de oameni care au intrat în ţară cu un document special creat(Fan ID) pentru a viziona turneul de fotbal, au făcut acest lucru cu intenţia de a cere azil acolo sau ca punct de plecare pentru a călători şi a solicita azil în Europa. Cu ameninţarea deportari şi fără bani, majoritatea nu doresc să se întoarcă în ţara de origine.

Conform anunţului făcut anul trecut de către preşedintele ţării, Vladimir Putin, posesorii de Fan ID, document care a certificat faptul că un suporter poate călători prin Rusia fără viză pentru Cupa Mondială de Fotbal 2018 (14 iunie – 15 iulie), nu vor mai avea nevoie de viză pentru Rusia până la sfârsitul anului în care a avut loc evenimentul.

Mulţi au călătorit cu singură intenţie de a asista la campionat, dar alţii au venit în speranţa de a obţine azil şi să rămână în Rusia permanent, sau care călătoresc în Europa şi să caute azil acolo”.

Majoritatea sunt barbaţi şi provin din Nigeria (majoritatea dintre ei), Bangladesh, Camerun, Sudan, Pakistan şi Yemen, printre alte ţări.